Vestsjællands Akvarie- og Terrarie Klub

Bananflueopskrift 1

Bananfluer (let opskrift)

Mange folk, har problemer med deres bananflue-kulturer. Enten tørrer de ud, der går mider i dem, de bliver helt grønne, eller der sker simpelthen ingen ting.

Udtørring er let at undgå, man laver sit medie så vådt, at det kan holde hele kulturens levetid.

Der er flere måder man kan undgå at fluerne drukner på.

Man kan lave sit medie helt tyndt, sætte et kaffefilter i, der kan suge lidt af den overskydende væske og så lade det stå en dags tid, så der dannes lidt "skind" på overfladen, den vil nu være så "tør" at fluerne ikke drukner.

De første par dage efter at man har podet en ny kultur, kan man med held dække kulturen med et stykke plastik, så fugtigheden bliver noget højere, men husk at fjerne det igen, da der enten går mider i kulturen, eller larverne kravler ud

Hvis en kultur bliver grøn, (mugner) kan man bruge Atamon, det kan dog godt gå ud over produktiviteten. Ganske almindeligt sukker er klart at foretrække, og det virker mindst lige så godt.

Har man en kultur der ikke udvikler sig, kan der være flere ting galt, det mest almindelige, er at fluerne har haft det for varmt, og er blevet sterile, temperaturen må helst ikke komme over 28 grader. En temperatur på et par og tyve grader er fint.

En anden ting kan være hvis fluerne lige er klækket, når man poder, de skal helst være 2-3 dage gamle.

Mider. Gid fanden ville tage det forbandede lort!!!! Undskyld sproget men de er sgu træls.

Man kan lige så godt se det i øjnene, mider er ikke til at undgå, det er et spørgsmål hvordan man begrænser dem mest muligt.

Bruger man havregryn eller hvedeklid i sit medie bør detenten koges eller i microbølgeovnen, før man bruger det(lækkert at tænke på at ens morgen mad er fuld af mider)

Hold de nye kulturer langt væk fra Potteplanter, terrarier, gamle kulturer o.lign.

Ryst de fluer der podes med, i rent kalkpulver, det fjerner de mider der måtte være på fluerne. Man skal dog passe på, ikke at få kalken med ned i den nye kultur.

Smid udbrændte kulturer ud. En kultur vil i reglen eksplodere med fluer, for så langsomt at brænde ud. Når det store boom af fluer er forbi, så ud med den, det er bedre at lave et par ekstra kulturer, så

man altid har, end det er at skulle have de sidste tyve fluer med.

Let opskrift på medie.

2 dl. Nestle Havregrød med frugt. (babymad)
4 dl. lunkent vand

1/2 dl. eddike

2 spsk. sukker