Vestsjællands Akvarie- og Terrarie Klub

Kakarlakker

(Argentinske/Dødningehoved)

Opdrætsbeholder: Plastikbeholder med tætsluttende låg. Der pålimes passende ventilation.

Fremgangsmåde: I beholderen lægges der et lag af foder (knuste grisepiller og havregryn). Oven på det sættes der nogle æggebakker, som kakerlakkerne kan gemme sig i.

For at dække kakerlakkernes beskedne væskebehov lægger man lidt frugt eller grønt i en skål, så det ikke kommer i berøring med tørfoderet. Når der kommer unger, fodres der også med lidt fiskefoder i flager.

De voksne kakerlakker og ungerne kan fint gå sammen.

 

Hvæsende kakerlakker

Gromphadorhina portentosa

Opdrætsbeholderen til Hvæsende kakerlakker skal være helt tæt, da kakerlakkerne kan kravle op ad næsten alt (både glas og plastik)

De hvæsende kakerlakker er meget fugtighedskrævende, så et bundlag af tørveklyne, spagnum eller lign. er fint. Dette fugtes jævnligt. Kakerlakkerne skal have et stykke bark eller lign. at gemme sig under.

Temperaturen skal være rimelig høj mellem 25 og 30 graderer passende. Hvæsende kakerlakker har en god appetit, div. frugter (melon, blomme, fersken, æble, osv.) fortæres i stor hast. Fiskeflagefoder er også en fast del af menu kortet.

Ungerne og de voksne kan fint gå sammen.

Husk!!!!!! Foderdyr er kun en tom skal. Det gælder om at fylde dem med div. "gode" sager. Sunde foderdyr giver også sunde dyr.